Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Grafische (BIM) Cloud werkplek
Altijd en overal kunnen (samen)werken

Wat kan een Grafische Cloud-werkplek voor mij betekenen?

Real-time samenwerken

Met meerdere personen tegelijk werken in hetzelfde bestand. Altijd verzekerd dat je de meest up-to-date versie hebt, vermindert risico op faalkosten en rework. Geen verloren uren aan ICT problemen.

Zelfde performance als op kantoor

Renderen, 3D en VR met dezelfde perfomance als je op kantoor met dezelfde beeldkwaliteit. Overal inloggen met een standaard internetverbinding is voldoende, geen tijd verliezen met uploads en downloads van bestanden.

Nooit meer een bestand kwijt

Bestanden worden bewaard op de beveiligde server niet op je device. Dageljkse back up en updates worden standaard uitgevoerd. Laptop gestolen? Geen zorgen, je werk staat veilig in de Cloud. 

Met je Grafische cloud-werkplek kun je altijd en overal kunnen werken

Als architect, technisch tekenaar, BIM Manager of andere gebruiker van grafische software is het niet zo vanzelfsprekend om overal, op een eenvoudige en snelle manier, bij je programma’s en bestanden te kunnen. Een tekening aanpassen op de bouwplaats of thuiswerken is voor bepaalde beroepen, zonder grote investeringen in extra hardware en software, niet mogelijk.

Met een Grafische (BIM) Cloud-werkplek vervang je je dure werkstation met een standaard computer, laptop of tablet en kun je via een simpele internetverbinding overal en altijd bij je bestanden en programma’s. Samenwerken aan hetzelfde project op hetzelfde moment is geen probleem. Veranderingen worden direct zichtbaar. Werken aan je ontwerp gaat zonder vertraging omdat je direct in de Cloud werkt. 

Een Grafische Cloud-werkplek is zeer kosteneffectief. Behalve de besparing op dure werkstations is ook het beheer direct uitbesteed. Zelf geen back ups meer draaien of updates uit te voeren. Bestanden worden niet lokaal maar in de cloud opgeslagen, zo gaat er nooit meer iets verloren. Ook niet bij verlies of diefstal van je device. Geen verloren uren aan het zelf moeten oplossen van IT problemen.

Jouw data is jouw eigendom en staat opgeslagen bij Nederlandse private cloud zodat optimale dataveiligheid is gegarandeerd.

Wij hebben de expertise van jouw grafische applicaties

Iedere branche heeft haar specifieke kenmerken. Wij hebben de kennis en ervaring in jouw branche en van jouw applicaties.

ARCHITECTEN

Ontwerpen vergt concentratie en aandacht. Deadlines zijn vaak onverbiddelijk en het idee niet te kunnen werken in een bestand geeft stress. Als architect werk je met grafische programma's als Revit, Archicad, Autocad, Sketchup of Vectorworks. Of eventuele andere software voor 3D en VR design. Daarnaast wil je renderen met Lumion, Twinmotion en bijvoorbeeld Enscape

BOUW / BIM

Op locatie bouwtekeningen kunnen raadplegen en aanpassen, ook op de bouwplaats. Real-time samenwerken zodat je altijd de juiste versie raadpleegt, heeft direct impact op het verlagen van faalkosten. Applicaties die vaak gebruik worden in de bouw zijn o.a. Solibri, AutoCAD, Naviswork, Bluebeam en IBIS Trad

BOUW / INSTALLATIE

Technische installaties worden zowel in 2D als in 3D getekend. Installateurs werken vaak met programma's als Stabicad en Syntess

INDUSTRIEEL ONTWERPER / ENGINEERING

Complexe 2D en 3D-tekeningen waar je thuis verder aan wil werken of met je team wil delen en bespreken. Je werkt vaak met applicaties zoals Solidworks, SolidEdge, AutoCAD en Inventor. 

GRAFICI

Ontwerpen en renderen voor beiden geldt dat het vaak grote bestanden zijn en veel tijd kan kosten. Je werkt vaak met programma's als Adobe-software, Pixar en andere ontwerpsoftware of 3D en VR-applicaties

Staat je applicatie er niet bij of heb je een specifieke vraag over jouw software en onze ervaring. Neem dan contact op, wij denken graag met je mee. Onze grafische cloud-werkplek is geschikt voor ieder programma en toepassing. 

Facts Grafische Cloud-werkplek

 • Gedegen kennis van jouw applicaties en processen voor een optimale performance
 • Renderen 3D en VR met dezelfde performance als op kantoor
 • Kostenefficiënt, geen investeringen in dure hardware
 • Geen verloren uren aan ICT-problemen
 • Altijd en overal kunnen werken vanaf ieder apparaat
 • Realtime samenwerken in hetzelfde bestand
 • Verminderen van faalkosten en rework
 • Voorkom het missen van deadlines, direct support bij storingen door de 24/7 Servicedesk
 • Dagelijkse back-up volgens 3-2-2-1 systeem
 • Nederlandse datacenters
 • Optimale dataveiligheid, ISO27001 gecertificeerd
 • Betalen per gebruiker, maandelijks aan te passen

LOSNING ICT is expert op het gebied van Grafische (BIM) Cloud-werkplekken en recent gekwalificeerd door Koninklijk Bouwend Nederland als totaaloplossing voor het digitaliseren van je bouwproces. Met onze verschillende typen Cloud-werkplekken - van basis tot dedicated - kan ieder bedrijf voordelig en volledig overstappen naar de cloud.

Lees over de ervaringen van onze klanten zoals AtelierPRO en Van Omme en de Groot.       

Wat vinden anderen

van hun Grafische Cloud-werkplek

Met de Cloud Werkplek hebben we meer bedrijfszekerheid

Met hulp van LOSNING werken we nu volledig in de cloud. Door ons software gebruik was het veel complexer om te emigreren dan een kantooromgeving waar bijvoorbeeld tien mensen zitten die alleen Excel gebruiken. Wij doen bijna al ons werk in ...
Nu alles in de Cloud staat hebben we meer bedrijfszekerheid

Sander Malschaert Technisch ontwerper en Revit coördinator Atelier Pro

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bel ons 088 567 6464 E-mail ons info@losning.nl

We staan je graag te woord en helpen je verder!

Ik wil graag vrijblijvend meer informatie

Wij hebben kennis en ervaring van jouw branche en applicaties en denken graag met je mee.

Bel direct of stuur een bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.