Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

MicrosoftAzure
Veilig werken in de public Cloud

Je bedrijfsprocessen altijd en overal beschikbaar

Betalen naar gebruik

Pay-as-you-use, capaciteit afnemen naar gebruik zonder kapitaalinvesteringen

Extreem flexibel en schaalbaar

Azure biedt een vrijwel onbeperkt schaalbare capaciteit. Keuzes kunnen worden gemaakt voor public, lokale en hybride Cloud oplossingen.

Hoogste security niveau

Microsoft garandeert een veiligheidsniveau wat weinig organisaties zelf kunnen behalen. Actueel en innovatief.

Wat is Azure

Azure is het Cloud computing platform van Microsoft. Het platform heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is het meest innovatieve Cloud platform wat er momenteel beschikbaar is. En, waarmee je ook kunt werken als er geen internetverbinding mogelijk is.

Azure ondersteunt bedrijven om hun bedrijfsprocessen altijd en overal toegankelijk te maken. Het Azure platform biedt een scala aan diensten waaronder SaaS, PaaS en IaaS diensten. Tegelijkertijd ondersteunt het platform verschillende typen programmeertalen waarmee bedrijven snel en eenvoudig interne applicaties kunt bouwen, implementeren en beheren.  Binnen de Azure diensten hebben organisaties de mogelijkheid om voor een hybride cloudoplossing te kiezen, waarbij gegevens lokaal en in de Cloud opgeslagen worden, of full-Cloud te gaan. Omdat Azure een cloudoplossing van Microsoft is, valt dit uitstekend te combineren met andere Cloud services zoals Microsoft 365.

Waarom kiezen voor Microsoft Azure

Microsoft Azure is een zeer flexibel en innovatief platform. Het biedt een scala aan diensten en de mogelijkheid tot het bouwen van eigen applicaties en helpt deze verder te ontwikkelen en te verbeteren. Hiermee biedt het ongekende mogelijkheden voor het automatiseren van processen en installaties en lift je automatisch mee in de laatste technologische ontwikkelingen.

Flexibel en schaalbaar

Pay-as-you-go, bij Microsoft Azure betaal je naar gebruik. Wordt een applicatie niet gebruikt of is er tijdelijk meer of minder storage nodig dan zie je dit terug in de kosten. Deze flexibiliteit zorgt niet alleen dat het platform zeer schaalbaar is maar levert voor bedrijven ook vaak een kostenvoordeel op.

Voor het werken in Azure zijn geen kapitaalinvesteringen nodig, een eigen servert met de daarbij behorende kosten voor intern IT-beheer, onderhoud en hardware, is verleden tijd.

Eén inlog, optimale veiligheid

Werken vanuit een Cloud oplossing is veilig, flexibel en schaalbaar. Toch zijn er redenen waarom een Cloud werkplek soms niet voldoet aan de eisen van een organisatie. Wordt er veel gereisd en is internet niet altijd beschikbaar dan ben je genoodzaakt om bestanden alsnog op je laptop te zetten. Hiermee verzwakt de dataveiligheid en is het risico dat bedrijfsgegevens in verkeerde handen valt bij verlies of diefstal groot.

De Multi -Factor-Authenticatie (MFA) geeft toegang tot je computer. Een app op je telefoon geeft je de juiste inlogcode, ook zonder internetverbinding. Zonder deze code is je computer niet toegankelijk. Het voordeel van deze manier van inloggen is dat je dit slechts één keer hoeft te doen en niet bij iedere applicatie apart.  Microsoft Azure voldoet aan de hoogste normen op het gebied van dataveiligheid.

Eenvoudig werkplekbeheer

Een ander voordeel dat Microsoft Azure biedt is Microsoft Intune Werkplekbeheer. Intune geeft de mogelijkheid om standaard werkplekken te creëren voor verschillende functietypen. Start een nieuwe collega, dan heeft deze direct de juist software op zijn of haar laptop. Een ander voordeel van Intune is dat als je een nieuwe laptop krijgt, deze alle instellingen van de oude laptop overneemt. Geen frustratie dat je de nieuwe laptop moet leren kennen en instellingen moet aanpassen naar eigen wens. Intune waarborgt verder dat zakelijke en persoonlijke data gescheiden wordt. Het is zonder toestemming van de organisatie niet mogelijk om bestanden via online platformen te delen. 

De voordelen op een rijtje:

  • Eén login voor al je applicaties
  • Betalen naar gebruik
  • Zeer flexibel en schaalbaar
  • Optimale dataveiligheid
  • Keuze in type Cloud of hybride werken
  • Eenvoudig werkplekbeheer
  • Bereikbaar zonder internet
  • Innovatief

Het Azure platform vraagt gespecialiseerde kennis en daarom bieden wij behalve het Azure platform zelf, ook ondersteunende, volledig geïntegreerde service diensten aan zoals back-up, monitoring, beveiliging en volledig support door onze Servicedesk.

Profiteer direct van alle mogelijkheden van Azure. Vanuit onze jarenlange ervaring ondersteunen we je tijdens het migratieproces, en ontwerpen en implementeren de meest geschikte omgeving en services voor jouw bedrijf.

Is Microsoft iets voor uw organisatie?

Microsoft Azure kan een aanvulling zijn op de bestaande Cloud diensten die wij als LOSNING ICT aanbieden. Welke oplossing voor uw bedrijf geschikt is hangt af van meerdere factoren. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden inhoudelijk verder te bespreken gericht op uw specifieke vraagstukken.