Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

4 redenen om je IT beheer uit te besteden

De dagen vliegen voorbij en hoe vaak denk je niet: goh, het is alweer vrijdag!? Tijd is kostbaar en die moet je dus efficiënt en nuttig inzetten. Vooral voor MKB bedrijven betekent dat: focussen op je core business. Besteed uit waar je niet goed genoeg in bent en scoor op de dingen waarvoor jouw bedrijf bestaat. Zorg voor geld in de tent, cashflow.

Het zelf regelen van IT gerelateerde zaken vraagt veel tijd en geld van ondernemers in het MKB. Het beheer van en de zorg voor je ICT infrastructuur uitbesteden kan daarom erg zinvol is. Hieronder vier goede redenen.

4 redenen om je IT beheer uit te besteden | LOSNING ICT

Downtime verleden tijd

Niet meer bij je gegevens kunnen en met je organisatie ‘plat’ liggen is een groot bedrijfsrisico dat je direct moet elimineren. Dat kan door je IT beheer uit te besteden. Een goede IT partner maakt gebruik van eigen servers die elkaar opvolgen wanneer dat nodig is. Dit heet ook wel redundantie. Houdt server 1 er even mee op, dan neemt server 2 het automatisch over. Vergelijk het maar met generatoren bij een ziekenhuis. Wanneer de stroom uitvalt tijdens een operatie móet er simpelweg direct stroom geleverd worden om door te kunnen werken.

Geef hackers geen kans

Doordat een goede IT partij continu je systemen kan monitoren, worden zwaktes direct ontdekt en opgelost. Denk aan het verlopen van licenties, het vergeten van nieuwe updates of zwakke wachtwoorden die iedereen kan raden. IT beheerders met het ISO 27001 certificaat zijn aantoonbaar geschikt om je werkomgeving te monitoren.

Technische expertise 24/7 beschikbaar

Wat nou als je IT-medewerker op vakantie gaat en de boel crasht? Of wanneer een medewerker in paniek is vanwege missende bestanden en niemand het antwoord weet? Dan gaat er onnodig veel tijd en energie (en geld!) verloren aan iets dat een IT  partner zo voor je kan oplossen. Een goede IT partner heeft een servicedesk die 24/7 voor je klaar staat om problemen op te lossen. Én ze beschikken over vakspecifieke kennis die je bedrijf een stap verder kan helpen.

Ruimte voor je core business en groei

Je bedrijf groeit door het binnenhalen van nieuwe klanten, door huidige klanten te behouden door excellente service te verlenen en door je medewerkers enthousiast en gefocust te houden. Oponthoud door ICT storingen en vraagstukken kost tijd, geld en energie. Dit voorkom je door het uitbesteden van je ICT aan een partij die je van a tot z ondersteunt. Daardoor kun jij je focussen op hetgeen je goed in bent. Je business!

Kijk bij Totaalbeheer voor 6 belangrijke redenen om je complete systeembeheer uit te besteden!

Gerelateerde berichten
ArchidCAD op de Cloud Werkplek werkt optimaal | LOSNING ICT

Optimaal werken met ArchiCAD in de Cloud Werkplek

Onze Cloud Werkplek is ontworpen om architecten optimaal te ondersteunen. Wellicht is dat ook voor jou goed nieuws. Steeds meer bureaus overwegen de overstap...

Lees meer
Blog | cloud computing | duurzaam | groen | toekomstbestendig

Is Cloud computing het nieuwe groene werken?

We leven in een wereld waar druk op het milieu en de noodzaak om duurzamer te leven steeds belangrijker worden. Cloud computing (en de daarbij benodigde...

Lees meer
Hoe voorkom je een Citrix lek | LOSNING ICT

Hoe voorkom je een Citrix lek

Vandaag wederom in het nieuws en nog steeds actueel, bedrijven die kampen met een lek in hun databeveiliging. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC)...

Lees meer