Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Betaalbaar renderen? Extra rekenkracht via cloudplatform

Nederlandse architectenbureaus staan voor grote uitdagingen. De branche ondergaat een diepgaande transformatie. Om hen hierbij te ondersteunen hebben we een krachtig cloudplatform gebouwd. Het is geschikt voor alle tekenpakketten, zoals Revit, Sketchup en Archicad. Met onze oplossing kunnen architecten onder andere snel renderen, zónder een duur werkstation. Onze cloud werkplekken staan dan ook garant voor drempelloos ontwerpen. Ze helpen bovendien bij het verbeteren van kostenefficiency, samenwerking, flexibiliteit en mobiliteit.

Betaalbaar Renderen en meer Rekenkracht via de Cloud | LOSNING ICT

Extra rekenkracht

Wij houden van architectuur. Zowel de IT-infrastructuur waarmee we dagelijks onze klanten bedienen alsook de creatie van gebouwen, bruggen, landschappen, enzovoort. Door te renderen maken architecten hun ontwerp snel ‘tastbaar’ voor iedereen die bij het project betrokken is. Het samenvoegen van 3D-tekeningen tot één beeld vereist echter veel rekenkracht. Eerst moesten architectenbureaus daar kostbare grafische kaarten voor aanschaffen. Dat obstakel hebben wij verwijderd door de rekenkracht te verhogen. Via ons eigen cloudplatform. Ben je ingelogd op de veilige omgeving van je online werkplek, dan render je waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt.

Samenwerken via één platform

Naast extra rekenkracht biedt onze cloudoplossing allerlei mogelijkheden om je kostenefficiency, samenwerking, flexibiliteit en mobiliteit te verbeteren. Wie bijvoorbeeld graag met Revit ontwerpt kan met ieder apparaat vanaf iedere plek aan de slag. Projectleden kunnen realtime meekijken, meewerken en feedback geven. Samenwerken doe je niet meer met een aparte applicatie, maar via één compleet platform. Ideaal voor de steeds meer hybride rol van de architect. Daarnaast wordt data bewaard in de goed beveiligde omgeving van een datacenter op Nederlandse bodem. Dan weet je meteen dat het ook met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) goed zit. Zo kun jij je volledig en zorgeloos richten op je werk als architect en de uitdagingen die ermee gepaard gaan.

Ieder architectenbureau, alle software

Bij het bouwen van deze oplossing hebben we ons laten inspireren door de architectuurbranche zelf. Een klant belde op, omdat een nieuwe medewerker zijn werk niet kon uitvoeren: zijn werkstation was defect. Al dagenlang. Op onze vraag waarom er geen reserve-pc was, luidde het antwoord: te duur. Dat is een niet-declarabele architect ook. We boden aan het probleem van dit architectenbureau definitief op te lossen. We kwamen uiteindelijk met een brede oplossing, die architecten in staat stelt te voldoen aan de eisen van deze tijd én de toekomst. Inclusief betaalbaar renderen voor ieder architectenbureau en alle ontwerpsoftware.

Voordelen van o.a. Revit, Lumion en Enscape via ons cloudplatform

Zowel de architecten waarvoor we de oplossing in eerste instantie bedachten als wijzelf zijn er hartstikke tevreden over. In dit geval ging het om een bureau dat met Revit ontwerpt. Dit zijn hun voordelen:

  • Eenvoudig op en af te schalen.
  • Thuiswerken makkelijk en veilig.
  • Geen reserve-werkstation meer nodig.
  • Renderen verstoort andere processen niet.
  • Drempelloos samenwerken verlaagt faalkosten.
  • Vergroot mobiliteit architecten.
  • Data overal bereikbaar door centrale opslag.
  • AVG-proof: servers staan in Nederland.
  • Altijd overzicht over werkzaamheden en kosten.

Meer weten over werken in de cloud?

Wil je na het lezen van deze blog meer weten over onze oplossing en wat ons cloudplatform voor jouw architectenbureau of bouwbedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of bel ons rechtstreeks op 088 567 6464. We staan je graag te woord en richten desgewenst een demo-omgeving voor je in. Hiermee kun je zelf vrijblijvend kunt testen hoe jouw werkomgeving in de cloud draait en presteert!

Gerelateerde berichten
Autocad en Revit in de cloud ‘kan niet’? Onzin!| LOSNING ICT

Autocad en Revit in de cloud ‘kan niet’? Onzin!

Ook architecten, ingenieurs en aannemers kunnen nu overal werken vanuit de cloud. Cloud is voor de meeste bedrijven en organisaties tegenwoordig de normaalste...

Lees meer

Office 365 wordt Microsoft 365 Nieuwe naam, meer functionaliteiten

Microsoft heeft aangekondigd om de naam van het product Office 365 te veranderen in Microsoft 365. Voor onze klanten verandert er niets, de naam wordt...

Lees meer
Nieuw jaar, nieuw logo, nieuwe website | LOSNING ICT

Nieuw jaar, nieuw logo, nieuwe website!

Bezoekers van de oude website wisten het allang, we waren er aan toe! Als ICT partner voor kleine en grote bedrijven staan we al acht jaar lang 24/7 klaar voor...

Lees meer