Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Koninklijk Bouwend Nederland kwalificeert LOSNING ICT

Grafische BIM Cloud als volgende stap in digitalisering. 

In een recent onderzoek naar de digitalisering in de bouw- en infrasector, uitgevoerd door Koninklijk Bouwend Nederland, was de belangrijkste conclusie: bouwbedrijven hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet in hun digitalisering. 

Met name het digitaliseren van interne processen is de afgelopen jaren bij veel bedrijven gestandaardiseerd. Interne informatiestromen zijn verbeterd en er is geïnvesteerd in automatisering en software. Met deze basis kunnen de volgende stappen gezet worden zoals bouwen met digitale middelen en inzetten op nieuwe technologieën. 

Bouwend Nederland | digitalisering bouwproces | ICT expert bouw

Bouwend Nederland kwalificeert LOSNING als specifieke BIM cloudoplossing.

Ondanks dat er grote stappen genomen zijn in de digitaliseringsstrategie van bedrijven, is er nog veel te winnen op het gebied van digitaal bouwen en samenwerken. Onze ervaring leert dat veel bouwbedrijven niet bekend zijn met alle mogelijkheden van de Cloud. LOSNING ICT heeft vele jaren ervaring in de bouwbranche en is expert in grafische (BIM) Cloud oplossingen. Werken vanuit een grafische (BIM) Cloud werkplek betekent dat je real-time kunt samenwerken vanaf ieder apparaat met programma’s zoals Revit, Archicad en Solibri. Het is niet alleen sneller en betrouwbaarder maar ook veiliger. Bestanden staan niet op je laptop of tablet maar in onze zwaarbeveiligde datacenters.

Met de verschillende typen Cloud werkplekken die LOSNING aanbiedt, kan ieder bedrijf volledig over naar de cloud. 

Hoe digitaliseer je een bouwproces

Overstappen naar een Cloud omgeving betekent een grote verandering ten opzichte van de traditionele ICT Infrastructuur die we bij bouwbedrijven nog vaak tegenkomen. Het ontbreken van kennis en ervaring op het gebied van Cloud computing en het wellicht moeten overstappen naar een andere ICT partner vanwege de branche specifieke software eisen, zijn vaak redenen om de beslissing uit te stellen of om toch te investeren in nieuwe servers. Dat is zonde want in de Cloud werken is voor ieder bedrijf een onvermijdelijke stap naar vooruitgang. Investeren in een totale Cloud oplossing voor je bedrijf bespaart kosten en is duurzamer dan het behouden van eigen servers. 

Benieuwd naar ervaringen van bouwbedrijven met onze BIM Cloud, lees dan eens het verhaal achter Van Omme en de Groot of AtelierPRO. Bedrijven die werken met zware, grafische applicaties die jaren geleden met succes afscheid hebben genomen van hun servers en volledig vanuit de Cloud werken.

Gerelateerde berichten
Cloud en VDI als kans voor systeembeheerders| LOSNING ICT

Cloud en VDI helpen systeembeheerders en IT-managers aan ‘nieuwe baan’

Als ICT-dienstverlener let je op wat je klanten bezighoudt. Zo horen wij links en rechts dat systeembeheerders en IT-managers vrezen voor hun baan. Vanwege de...

Lees meer
Klantcase | Spark design & innovation | Cloud | LOSNING ICT

Klantcase: Spark design & innovation

Spark design & innovation is een toonaangevend ontwerpbureau gericht op productontwikkeling zowel in vormgeving en gebruikstoepassing als in technologische...

Lees meer
Autocad en Revit in de cloud ‘kan niet’? Onzin!| LOSNING ICT

Autocad en Revit in de cloud ‘kan niet’? Onzin!

Ook architecten, ingenieurs en aannemers kunnen nu overal werken vanuit de cloud. Cloud is voor de meeste bedrijven en organisaties tegenwoordig de normaalste...

Lees meer