Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

De Raad Groep uit Katwijk migreert naar de Cloud

De Raad Groep heeft gekozen voor onze VDI oplossingen en daarmee mogen wij alle werkplekken binnen de groep migreren naar de Cloud. De Raad is in 1926 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend middelgroot aannemersbedrijf dat door het gehele land grote woon- en bedrijfsprojecten doet. Met De Raad Bouw, De Raad Vastgoed, De Raad Makelaars en Crown Business Center bieden zij een breed scala aan disciplines en mogelijkheden.

De Raad Groep en De Raad Bouw migreren naar de Cloud| LOSNING ICT

Van twee netwerken naar één

Binnen De Raad werd er nog gewerkt met twee netwerken, één voor de kantoorwerkplekken met applicaties als Word en Excel en één voor de grafische applicaties zoals Autocad, Revit en Adobe Creative Cloud. Nu zij hebben gekozen voor onze VDI oplossing, gaan wij alles overzetten naar één cloud omgeving. Hiermee gaan de beheersbaarheid en flexibiliteit omhoog. Met de Cloud Werkplek kan er namelijk snel ingespeeld worden op de groei binnen het bedrijf, zowel qua aantal medewerkers en schijfruimte als ook betreft de diversiteit aan apparatuur.

Gekozen voor voordelen Cloud Werkplek

Wat ook meespeelde in de keuze voor het migreren naar volledige Cloud Werkplekken is het gemak waarmee bestanden kunnen worden gedeeld met en worden in gezien door collega’s. En dat dan ook vanaf verschillende devices. Daarbij spelen ontzorging, veiligheid en beschikbaarheid ook een belangrijke rol. Door LOSNING als ICT partner in te schakelen, staat er een compleet team klaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. En met onze back-up oplossingen is De Raad zeker van continuïteit. Er worden dagelijks back-ups gemaakt naar een datacenter dat volledig losstaat van de actieve omgeving. Mocht er dus onverwacht iets gebeuren in het ene datacenter dan is er altijd een back-up in het andere datacenter.

De Raad Groep

Het bijzondere aan De Raad Groep is dat zij het hele proces van bouwen tot verkoop zelf in de hand hebben en niet vastgepind zitten op een enkel facet van het bouwgebeuren. Een mooi voorbeeld hiervan is het recente project De Ananas in Leiden. Van het aankopen van de grond, het bouwen van het flatgebouw en de verhuur van de woningen. De Raad Groep biedt een breed scala van disciplines en mogelijkheden en daardoor kan alles wordt van a tot z door hen geregeld worden.  

Crown Business Center

Crown Business Center is een aparte tak binnen De Raad Groep. Met de Crown Business Centers wordt een all-in huurconcept geboden met kantoor- en vergaderruimtes door heel Nederland. Compleet ingerichte ruimtes waar direct gewerkt kan worden. Daarbij vormen de bedrijven die huren in de Business Centers tezamen een omvangrijk en interessant netwerk.

De diversiteit binnen De Raad Groep maakt dat zij zowel b2b als b2c aan het werk zijn. In beide componenten moet de ICT ondersteunend zijn en bijdragen aan vooruitgang. Wij zijn er trots op dat wij De Raad Groep van dienst mogen zijn!

Gerelateerde berichten
Klantcase | Spark design & innovation | Cloud | LOSNING ICT

Klantcase: Spark design & innovation

Spark design & innovation is een toonaangevend ontwerpbureau gericht op productontwikkeling zowel in vormgeving en gebruikstoepassing als in technologische...

Lees meer
Werken met een Grafische Cloud werkplek | Atelier Pro

Met de Cloud Werkplek hebben we meer bedrijfszekerheid

Het te snel moeten vervangen van goede computers vanwege processorsnelheid en werkgeheugen, te afhankelijk zijn van servers en het beheer ervan. Het risico van...

Lees meer
Klantcase Loo van Eck | ICT Partner | Samenwerken | LOSNING ICT

Klantcase: Loo van Eck

In 1983 startte Gijs van ’t Loo en Hans van Eck het communicatiebureau Loo van Eck, één van de eerste bureaus dat trainingen gaf in...

Lees meer