Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Hoe voorkom je een Citrix lek

Vandaag wederom in het nieuws en nog steeds actueel, bedrijven die kampen met een lek in hun databeveiliging. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwde deze week wederom voor de grote gevolgen die kwetsbaarheden in computersystemen kunnen hebben als er geen maatregelen zijn genomen tegen het beveiligingslek. Dit lek kwam eind vorig jaar aan het licht in de software van Citrix en gaven hackers de kans om servers binnen te komen en over te nemen.

Bedrijven die niet adequaat gereageerd hebben lopen alsnog risico om ten prooi te vallen aan cyber criminelen die computersystemen van organisaties overnemen, gijzelen en vervolgens losgeld te eisen. Ook zijn gevallen van spionage bekend.

Hoe voorkom je een Citrix lek | LOSNING ICT

Bij LOSNING gaan we uit van drie do's van databeveiliging

 

  • Maak een goed beveiligingsbeleid

Zorg voor een goed wachtwoordenbeleid. Geef werknemers toegang tot alleen benodigde informatie en houd deze gegevens up-to-date.

  • Voorkom datalekken en hacks

Zorg voor de juiste beveiliging en zorg voor bewustwording bij je werknemers over manieren hoe je gehackt kan worden.

  • Check of je gegevens goed beschermd zijn

Laat een externe partij controleren hoe kwetsbaar bent.

En als vierde kunnen we daar aan toevoegen, besteed je ICT uit aan een professionele partij als je je wilt verzekeren van een veilige omgeving.

Bij LOSNING ICT hebben we reeds in december alle nodige maatregelen genomen om verdere schade van het Citrix lek te voorkomen. Onze IT experts zijn dagelijks bezig om onze klanten te ontzorgen op het gebied van dataveiligheid zodat zij zich op hun eigen kerntaken kunnen richten.

Maak je je zorgen over de dataveiligheid van je bedrijf? Neem gerust contact met ons op om te checken hoe jouw bedrijf scoort op dit gebied. 

10 gouden security regels van LOSNING ICT

Servicedesk LOSNING ICT

 

Gerelateerde berichten
Blog | Hoe duurzaam is een datacenter?

Hoe duurzaam is een datacenter?

Energieslurpers, groot waterverbruikers, verspilling van bouwgrond. Datacenters hebben een behoorlijk negatief imago, maar is dat eigenlijk terecht? Hoeveel...

Lees meer
6 tips: Hoe kies je de juiste ICT partner

6 tips: Hoe kies je de juiste ICT partner

Er kunnen verschillende redenen zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe ICT Partner. Je bedrijf groeit en er komen nieuwe en andere behoeftes op ICT gebied op...

Lees meer
Nieuw jaar, nieuw logo, nieuwe website | LOSNING ICT

Nieuw jaar, nieuw logo, nieuwe website!

Bezoekers van de oude website wisten het allang, we waren er aan toe! Als ICT partner voor kleine en grote bedrijven staan we al acht jaar lang 24/7 klaar voor...

Lees meer