Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

ISO27001: Databeveiliging op het hoogste niveau

LOSNING ICT opnieuw ISO27001 gecertificeerd.

Eerlijk gezegd hadden we niet anders verwacht maar het is toch een bevestiging hoe wij met informatiebeveiliging van onze klanten omgaan. Wat houdt de ISO 27001 normering in en waarom is het belangrijk voor ons maar zeker ook voor onze klanten. Bas Laurijssen, Security Officer bij LOSNING ICT geeft uitleg.

ISO27001 certificering waarborgt onze informatiebeveiliging

Wat betekent de ISO27001?

Bas: “De AVG wetgeving heeft de regelgeving in Europa enorm aangescherpt op het gebied van gegevensbescherming. ISO27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Heb je een ISO27001 certificaat dan heb je al je techniek en procedures op orde, zowel intern als voor de klant. Onze klanten hebben bijvoorbeeld dubbel beveiligde inlogcodes om online toegang te krijgen tot hun omgeving in het datacenter. Fysiek zijn onze datacenters met speciale aanmeldingsprocedures extreem goed beveiligd en niet voor iedereen toegankelijk."

Is het ISO 27001 certificaat verplicht voor ICT bedrijven?

Bas: “Het ISO27001 certificaat is niet verplicht maar we merken dat klanten dataveiligheid zeer belangrijk vinden. Niet raar als je recent de berichten leest over datalekken en cybercriminaliteit. Als men overstapt naar Online werkplekken bij ons in de LOSNING Cloud, dan wil men zekerheid hebben dat hun gegevens veilig zijn. Dit certificaat geeft die garantie en het vertrouwen dat dit bij ons goed geregeld is."

Wat betekent dit certificaat voor jullie klanten?

Bas: “Onze kernwaarden zijn persoonlijk, betrouwbaar en beschikbaar. Wij vinden een goede klantrelatie en persoonlijke service zeer belangrijk. Daarbij moeten onze diensten betrouwbaar zijn en 24/7 beschikbaar. Dataveiligheid is hier onderdeel van. Al onze interne en externe processen zijn hierop afgestemd. Werk je vanuit een Cloud werkplek dan heeft dit grote voordelen op het gebied van dataveiligheid. Je data staat niet meer op je PC of laptop en dus geen risico om gegevens te verliezen bij verlies of diefstal. Onze datacenters zijn zo optimaal mogelijk beveiligd. Klanten merken weinig van al onze veiligheidsnormen behalve dan de inlogprocedures en de 24/7 toegankelijkheid van de Servicedesk om beschikbaarheid te garanderen. Uiteindelijk is het naar onze klanten een bevestiging dat wij zorgvuldig omgaan met hun gegevens en een stap vooruit in hun eigen informatiebeveiliging."

Wat doet een Security Officer

Bas: "Dataveiligheid heeft in mijn werk dagelijks aandacht. Niet alleen als Security Officer maar als team zijn we hier continue mee bezig. Proactief voorkomen dat er problemen ontstaan met dagelijkse checks en het uitvoeren van updates. Is er een datalek gemeld bij één van onze leveranciers, zoals recent bij Citrix, dan nemen we daar direct actie op. Ons team werkt met duidelijke standaarden en processen. Ieder kwartaal organiseren we een sessie om het team mee te nemen om alle processen en mogelijke aanpassingen te bespreken. Kom je bij ons op kantoor dan kun je niet om onze 10 gouden security regels heen die prominent aan de muur hangen. Dataveiligheid houdt niet op bij het behalen van een certificaat. Het implementeren in het DNA van het bedrijf maakt dat je hier onderscheidend in bent."

Wil je meer weten hoe je dataveiligheid kan verbeteren voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij delen graag onze kennis om bedrijven hierin te helpen.

Over LOSNING ICT

LOSNING is gespecialiseerd in Cloud werkplekken en Grafische Cloud werkplekken. ICT infrastructuren worden door ons aangelegd en beheerd. Daarbij helpen we bedrijven met VoiP, webhosting, strategisch advies en het leasen van hardware. Kortom, wij ontzorgen van a tot z.  

Onze oplossing is jouw vooruitgang!

Gerelateerde berichten
Klantcase: Procap adviseurs | werken in de Cloud | LOSNING ICT

Klantcase: Procap Adviseurs

Procap, denkers en doeners in ruimtelijke projecten adviseert overheden om ambitieuze projecten op het gebied van ruimtelijke ordering waar te maken. Een...

Lees meer
6 tips: Hoe kies je de juiste ICT partner

6 tips: Hoe kies je de juiste ICT partner

Er kunnen verschillende redenen zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe ICT Partner. Je bedrijf groeit en er komen nieuwe en andere behoeftes op ICT gebied op...

Lees meer
Autocad en Revit in de cloud ‘kan niet’? Onzin!| LOSNING ICT

Autocad en Revit in de cloud ‘kan niet’? Onzin!

Ook architecten, ingenieurs en aannemers kunnen nu overal werken vanuit de cloud. Cloud is voor de meeste bedrijven en organisaties tegenwoordig de normaalste...

Lees meer