Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Klantcase: Brand Masters

Groot geworden met chocolade en zoetwaren, maar tegenwoordig veel meer dan dat. Met een breed assortiment aan Food & Beverages, Home & Personal Care en private label producten heeft Brand Masters een leidende positie in het non-food retailkanaal. Brand Masters streeft er naar om de nummer één commerciële en logistieke dienstverlener te zijn tussen fabrikant en verkoopkanaal en is hiermee actief betrokken bij de presentatie van de producten zodat timing, verpakking en maatvoering passend zijn bij het afzetkanaal en impulsmoment van de klant.

Het team van Brand Masters kom je niet alleen tegen in Nederland. Het snelgroeiende team werkt ondertussen in meerdere Europese landen. In een recent interview spraken we met Lars Wassink, Manager IT & Projects en Sebastiaan Jacobs, ICT- Coördinator over de uitdagingen op ICT- gebied, de gemaakte keuzes en de ervaring met LOSNING ICT. 

Klantcase: Brand Masters | ICT beheer | Azure| Cloud | LOSNING ICT

DE CASE

LOSNING ICT is vanaf de start in 2012 ICT-partner van dit bloeiende bedrijf. Het ondersteunen van drie laptops bij oprichting veranderde al snel in het volledig werken vanuit de LOSNING Cloud. 
De snel veranderende ICT wereld, met name de snelle ontwikkeling op Cloud gebied en een aantal technische uitdagingen vroegen om een nieuwe kijk op ICT-gebied.

Lars vertelt:

  • "Veel van onze teamleden zijn onderweg. Een internetverbinding is dan niet altijd mogelijk of niet stabiel genoeg om eenvoudig in te loggen in de Cloud omgeving. Naast een veilige Cloud omgeving wilden we daarom ook graag naar een betere beveiliging op laptop of computer. Met Sebastiaan als nieuwe ICT-collega en LOSNING als vaste ICT-partner hebben we project Azure opgezet om de oplossing die Microsoft Azure biedt, die beter aansluit op onze innovatieve ICT strategie, te implementeren."

DE START

Microsoft Azure is een public Cloud computing platform van Microsoft waar je eenvoudig services en applicaties kunt bouwen, implementeren en beheren. Het platform heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is het meest innovatieve public Cloud platform wat er momenteel beschikbaar is. Azure is tevens een Cloud platform wat voldoet aan de Europese richtlijnen op het gebied van privacy wetgeving.

Sebastiaan:

  • "Voor ons team is het belangrijk dat men overal toegang tot bestanden heeft, ook waar geen internetverbinding mogelijk is, zonder in te leveren op dataveiligheid. Wij werken hoofdzakelijk met SAAS toepassingen waarbij bijvoorbeeld via OneDrive en SharePoint, bestanden beschikbaar zijn op de laptop. Daarnaast is het beheer van werkplekken vanuit Azure en Intune voor ons optimaal zodat wij snel gebruikers kunnen voorzien van een correct werkende en veilige werkplek. Uiteindelijk biedt dit ons, naast uitgebreide functionaliteit, schaalbaarheid en innovatie ook een kostenbesparing op gebied van inrichting en beheer."

 

Dataveiligheid is in de LOSNING Cloud met ISO 27001 certificering optimaal gewaarborgd echter, via Azure zijn er extra maatregelen mogelijk zoals Multi-Factor-Authenticatie (MFA) in combinatie met Single-Sign-On (SSO). Een ander voordeel geeft de mogelijkheid tot voorwaardelijke toegang waarbij je inloggen vanuit bepaalde gebieden waar veel cybercriminaliteit vandaan komt of om andere redenen kunt uitsluiten.

Toegang tot bestanden moest voor de medewerkers mogelijk zijn zonder internet, maar wel veilig zijn. LOSNING heeft een MFA methode geïmplementeerd waarbij je ook kunt aanmelden als je geen internetverbinding hebt. Dat was voor Brand Masters een vereiste gezien het grote aantal reizende collega’s. Het grote voordeel van deze MFA methode in combinatie met SSO  is dat je één keer authentiseert op je computer en niet afzonderlijk bij elke applicatie.

DE ERVARING

Het LOSNING team heeft een groot aandeel gehad in de ondersteunende rol om de daadwerkelijke migratie succesvol te laten verlopen. Printerkoppelingen, beschikbaarheid van alle softwarepakketten en vele andere technische vragen moesten worden beantwoord voordat de testfase omgezet kon worden naar productieomgeving.

Lars:

  • "Het voelt goed dat we als bedrijf samen met onze ICT-partner dit nieuwe pad hebben kunnen bewandelen. Korte communicatielijnen, technische kennis en een uitstekende samenwerking hebben ons gebracht waar we nu staan."

 

Een ander groot voordeel wat men ervaart zijn de standaard werkplekken die via Microsoft Intune worden aangeboden. Is er een nieuwe collega, dan is de functie gelinkt aan een bepaalde werkplek en is de benodigde software direct geïnstalleerd. Met de mogelijkheid tot het scheiden van zakelijke en persoonlijke data biedt deze oplossing extra veiligheid. Zonder toestemming van de organisatie kan er geen informatie via online platformen gedeeld worden.

LOSNING blijft verantwoordelijk voor de back-up procedure, het netwerkbeheer en de Firewall van Brand Masters en is als vast ICT-partner nauw betrokken bij alle ontwikkelingen en vraagstukken op ICT-gebied. Gezamenlijk nieuwe paden bewandelen, ook in de toekomst.

Wil je meer weten over Microsoft Azure en of dit wellicht een antwoord is op jouw ICT-vraagstukken, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek. Meer over Azure lees je ook hier LOSNING Microsoft Azure.

Gerelateerde berichten
Wat is Cloud computing of werken in de cloud?

Wat is Cloud computing of werken in de cloud?

Een onvermijdelijke stap naar vooruitgang voor het MKB Cloud computing betekent een grote verandering ten opzichte van de traditionele ICT Infrastructuur die...

Lees meer
Wat is cybercrime en wat zijn de risico's | dataveiligheid

To be hacked, or not to be ….

Deel I – Wat is cybercrime en wat zijn de risico’s Dagelijks bereiken ons berichten via het nieuws over hacking, datalekken, gijzelingen van data,...

Lees meer
Bouwend Nederland | digitalisering bouwproces | ICT expert bouw

Koninklijk Bouwend Nederland kwalificeert LOSNING ICT

Grafische BIM Cloud als volgende stap in digitalisering.  In een recent onderzoek naar de digitalisering in de bouw- en infrasector, uitgevoerd door...

Lees meer