Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Klantcase: Procap Adviseurs

Procap, denkers en doeners in ruimtelijke projecten adviseert overheden om ambitieuze projecten op het gebied van ruimtelijke ordering waar te maken. Een bureau dat staat voor lef, duurzaamheid en leefbaarheid.

Het team Procappers bestaat uit 40 leden en werkt aan projecten door heel Nederland op het gebied van gebiedsontwikkeling, mobiliteit en energietransitie.

De samenwerking van Procap met LOSNING ICT dateert al sinds 2011. Sietske Voets, Directeur van Procap vertelt waarom men destijds heeft gekozen voor LOSNING, waarom men is overgestapt naar Cloud werkplekken en hoe men de samenwerking ervaart.

Klantcase: Procap adviseurs | werken in de Cloud | LOSNING ICT

DE CASE

ICT is voor iedere onderneming essentieel maar vanwege het ontbreken van specifieke kennis en complexiteit vaak een uitdaging. Als je kiest voor een nieuwe ICT-partner en je kent één van de oprichters van LOSNING ICT vanuit eerdere projecten, dan is in dit geval de keuze snel gemaakt.

Het team van Procap is altijd onderweg. Samenwerken en werken op locatie is de standaard voor het team van adviseurs en projectmanagers. Procap werkt niet met speciale software maar beschikbaarheid is essentieel. Geen toegang tot bestanden betekent niet kunnen werken en mogelijke vertraging op projecten. Toen de server aan vervanging toe was vanwege capaciteitsproblemen was overstappen van een eigen server naar Cloud werkplekken een logische keuze. LOSNING was op dat moment al 3 jaar de vast ICT-partner en had met de LOSNING Cloud de juiste oplossing voor deze nieuwe manier van werken.

  • "De samenwerking met LOSNING was altijd al zeer goed, we waren blij dat we ook met deze nieuwe fase bij onze vertrouwde ICT partner terecht konden."

DE START

Procap is al zoveel jaar klant bij LOSNING ICT dat de overstap naar Cloud werkplekken niet als start werd ervaren. Van de hele transitie heeft men intern weinig meegekregen. LOSNING kende de infrastructuur van het bedrijf en de transitie verliep vlekkeloos.

Met de Cloud werkplekken kan vanaf iedere computer ingelogd worden en real-time worden samengewerkt. Zo staan we nooit voor verrassingen bij klanten dat bestanden niet beschikbaar zijn vanwege een verkeerde upload. Ook hebben we geen risico meer wanneer een laptop gestolen wordt. Bestanden staan in de Cloud, niet op de laptop zelf, gevoelige gegevens kunnen nooit in verkeerde handen vallen.

Door het werken in de Cloud kunnen we eenvoudig samenwerken op projecten, ook op afstand. Gegevens hoeven niet onnodig ge-upload en gedownload te worden maar zijn voor iedereen die toegang heeft, beschikbaar. Het geeft ons en daardoor onze klanten veel zekerheid.

Niet lang na de overstap van server naar Cloud is er gekozen om te werken met leasecomputers. Beschikbaarheid en flexibiliteit in hardware is essentieel voor ons als team. Valt een laptop uit of is deze verloren of gestolen, dan moet deze zo snel mogelijk vervangen worden. Het leasecontract waarborgt dat een probleem met een laptop binnen 24 uur opgelost is, zodat de continuïteit bij onze klanten niet in gevaar komt. De nieuwe laptop is direct inzetbaar zonder opstartproblemen. Het leasecontract en de schaalbaarheid van Cloud werkplekken geeft ons als bedrijf en als team de flexibiliteit en betrouwbaarheid die we nodig hebben.

  • "Onze adviseurs en projectmanagers zijn altijd onderweg en op locatie. Toegankelijkheid van bestanden en overal kunnen werken is onze belangrijkste vereiste. Werken vanuit   de Cloud geeft ons deze vrijheid."

DE ERVARING

ICT is bij ons geen agendapunt, dat werkt gewoon en daarmee is eigenlijk al veel gezegd. Procap staat voor deskundig, creatief en energiek en dat is ook de ervaring die we hebben met LOSNING. Is er een probleem dan staat het team van de Servicedesk voor ons klaar. Ze kennen onze situatie, zijn deskundig en indien nodig creatief in hun oplossingen. We waarderen het persoonlijke contact wat we met ze hebben.

  • "Een eerlijk en open relatie is de basis van onze samenwerking. LOSNING weet altijd alles op te lossen, ook als het even niet loopt als gepland." 

Circulair gebruik en duurzaamheid zijn kernwaardes van ons bedrijf. Dat we tegenwoordig geen eigen hardware meer op locatie hebben staan, draagt daar al een steentje aan bij. De LOSNING datacenters zijn bovendien door het gebruik van koeling door buitenlucht in plaats van airconditioning een stuk groener dan menige andere aanbieder van Cloud diensten.

Een ideale toekomst is als we ons op het gebied van duurzaamheid, samen met LOSNING, nog verder kunnen ontwikkelen.

Wil je meer weten over de ICT-diensten van LOSNING, een vrijblijvend adviesgesprek is altijd mogelijk. 

Gerelateerde berichten
Harddisks veilig vernietigen | LOSNING ICT

Extra service: harddisks en hardware veilig vernietigen

We zijn groot voorstander van databeveiliging en stellen dat dit tot aan de prullenbak en daarna moet gelden. Om onze klanten daarbij van dienst te zijn,...

Lees meer
Hoe richt jij thuis je werkplek in | LOSNING ICT

Thuiswerken in 2021, noodzaak of trend?

Hoe richt jij thuis je werkplek in?  Zoals velen mis ik de fysieke interactie met collega’s. Met een kop koffie even bijpraten over het weekend,...

Lees meer
Blog | cloud computing | duurzaam | groen | toekomstbestendig

Is Cloud computing het nieuwe groene werken?

We leven in een wereld waar druk op het milieu en de noodzaak om duurzamer te leven steeds belangrijker worden. Cloud computing (en de daarbij benodigde...

Lees meer