Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Werken met Solibri vanuit een grafische cloud werkplek

Overal en altijd de laatste versie vanaf iedere PC, laptop of tablet.

Het is de tijd van digitalisering. We zijn online en willen en overal kunnen werken. Toch zie je het nog steeds, personen die over bouwplaatsen lopen met groot formaat bouwtekeningen. Het is nu eenmaal noodzakelijk om ter plekke te bekijken of de werkelijkheid wel klopt met wat de architect bedacht heeft.

Is het anno 2020 inderdaad nog steeds nodig om met tekeningen op een bouwplaats rond te lopen?

Het antwoord is kort en eenvoudig: nee!

En met nee bedoelen we niet dat het alternatief is om zware bestanden ter plekke te downloaden wat een lokale internetverbinding vaak niet aan kan of omdat het simpelweg teveel tijd kost.

Grafische programma’s zoals Solibri maar ook Revit, Navisworks en Autocad kunnen prima vanuit een cloud werkplek draaien.

Met een grafische cloud werkplek kunnen werkvoorbereiders en uitvoerders vanaf ieder device, dus ook een tablet, direct je een applicatie of bestand openen. Eventuele veranderingen worden direct weer bewaard. Inloggen in de bouwkeet via een beschikbare internetverbinding en je bestanden gebruiken alsof je op kantoor zit. Je gebruikt alleen het beeldmateriaal, daardoor ben je minder afhankelijk van hoge internetsnelheden om goed te werken.

Werken met Solibri vanuit een grafische cloud werkplek

Hoe werkt dat in de praktijk?

Als de architect een aanpassing heeft gemaakt op een bouwtekening en de Werkvoorbereider/BIM Manager/uitvoerder loopt juist met zijn tablet op het bouwterrein, dan is de tekening real-time aangepast en weet je dus zeker dat je de juiste versie gebruikt.

Een Grafische Cloud werkplek kent nog meer voordelen, we zetten ze even op een rijtje:

  • Real- time samenwerking – actuele data op de bouwplaats of waar dan ook
  • Altijd een actuele back-up, je bestanden bewaar je niet op je device.
  • Zelfs bij een mindere internetverbinding goede prestaties
  • Flexibel en schaalbaar, aantal gebruikers per maand aan te passen
  • Voordelig omdat je geen dure hardware nodig hebt
  • Updates worden centraal uitgevoerd
  • IT support van een helpdesk
  • Minder risico bij verlies of diefstal op het kwijtraken van gegevens

Expertise Grafische Cloud werkplek

Niet iedere ICT aanbieder kan deze specifieke werkplekken voor je inrichten. Grafische Cloud werkplekken vragen andere kennis en techniek dan de standaard kantoor werkplek.

LOSNING ICT is expert in Grafische cloud werkplekken met zeer tevreden gebruikers zoals Van Omme & De Groot. Lees hier waarom VODG heeft gekozen voor LOSNING ICT.

 

Nieuwsgierig of een grafische cloud oplossing ook iets voor jou is? Bel of mail gerust voor een vrijblijvend gesprek, wij delen graag onze kennis met je.

Gerelateerde berichten
Wat is cybercrime en wat zijn de risico's | dataveiligheid

To be hacked, or not to be ….

Deel I – Wat is cybercrime en wat zijn de risico’s Dagelijks bereiken ons berichten via het nieuws over hacking, datalekken, gijzelingen van data,...

Lees meer
Hoe voorkom je een Citrix lek | LOSNING ICT

Hoe voorkom je een Citrix lek

Vandaag wederom in het nieuws en nog steeds actueel, bedrijven die kampen met een lek in hun databeveiliging. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC)...

Lees meer
Harddisks veilig vernietigen | LOSNING ICT

Extra service: harddisks en hardware veilig vernietigen

We zijn groot voorstander van databeveiliging en stellen dat dit tot aan de prullenbak en daarna moet gelden. Om onze klanten daarbij van dienst te zijn,...

Lees meer