Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

Werken met Solibri vanuit een grafische cloud werkplek

Overal en altijd de laatste versie vanaf iedere PC, laptop of tablet.

Het is de tijd van digitalisering. We zijn online en willen en overal kunnen werken. Toch zie je het nog steeds, personen die over bouwplaatsen lopen met groot formaat bouwtekeningen. Het is nu eenmaal noodzakelijk om ter plekke te bekijken of de werkelijkheid wel klopt met wat de architect bedacht heeft.

Is het anno 2020 inderdaad nog steeds nodig om met tekeningen op een bouwplaats rond te lopen?

Het antwoord is kort en eenvoudig: nee!

En met nee bedoelen we niet dat het alternatief is om zware bestanden ter plekke te downloaden wat een lokale internetverbinding vaak niet aan kan of omdat het simpelweg teveel tijd kost.

Grafische programma’s zoals Solibri maar ook Revit, Navisworks en Autocad kunnen prima vanuit een cloud werkplek draaien.

Met een grafische cloud werkplek kunnen werkvoorbereiders en uitvoerders vanaf ieder device, dus ook een tablet, direct je een applicatie of bestand openen. Eventuele veranderingen worden direct weer bewaard. Inloggen in de bouwkeet via een beschikbare internetverbinding en je bestanden gebruiken alsof je op kantoor zit. Je gebruikt alleen het beeldmateriaal, daardoor ben je minder afhankelijk van hoge internetsnelheden om goed te werken.

Werken met Solibri vanuit een grafische cloud werkplek

Hoe werkt dat in de praktijk?

Als de architect een aanpassing heeft gemaakt op een bouwtekening en de Werkvoorbereider/BIM Manager/uitvoerder loopt juist met zijn tablet op het bouwterrein, dan is de tekening real-time aangepast en weet je dus zeker dat je de juiste versie gebruikt.

Een Grafische Cloud werkplek kent nog meer voordelen, we zetten ze even op een rijtje:

  • Real- time samenwerking – actuele data op de bouwplaats of waar dan ook
  • Altijd een actuele back-up, je bestanden bewaar je niet op je device.
  • Zelfs bij een mindere internetverbinding goede prestaties
  • Flexibel en schaalbaar, aantal gebruikers per maand aan te passen
  • Voordelig omdat je geen dure hardware nodig hebt
  • Updates worden centraal uitgevoerd
  • IT support van een helpdesk
  • Minder risico bij verlies of diefstal op het kwijtraken van gegevens

Expertise Grafische Cloud werkplek

Niet iedere ICT aanbieder kan deze specifieke werkplekken voor je inrichten. Grafische Cloud werkplekken vragen andere kennis en techniek dan de standaard kantoor werkplek.

LOSNING ICT is expert in Grafische cloud werkplekken met zeer tevreden gebruikers zoals Van Omme & De Groot. Lees hier waarom VODG heeft gekozen voor LOSNING ICT.

 

Nieuwsgierig of een grafische cloud oplossing ook iets voor jou is? Bel of mail gerust voor een vrijblijvend gesprek, wij delen graag onze kennis met je.

Gerelateerde berichten
Klantcase: Procap adviseurs | Cloud werkplek | LOSNING ICT

Klantcase: Procap Adviseurs

INTRODUCTIE Procap, denkers en doeners in ruimtelijke projecten adviseert overheden om ambitieuze projecten op het gebied van ruimtelijke ordering waar te...

Lees meer
Wat is Cloud computing of werken in de cloud?

Wat is Cloud computing of werken in de cloud?

Een onvermijdelijke stap naar vooruitgang voor het MKB Cloud computing betekent een grote verandering ten opzichte van de traditionele ICT Infrastructuur die...

Lees meer
Cloud en VDI als kans voor systeembeheerders| LOSNING ICT

Cloud en VDI helpen systeembeheerders en IT-managers aan ‘nieuwe baan’

Als ICT-dienstverlener let je op wat je klanten bezighoudt. Zo horen wij links en rechts dat systeembeheerders en IT-managers vrezen voor hun baan. Vanwege de...

Lees meer