Menu
info@losning.nl 088 567 6464 Klantportaal Ondersteuning op afstand

SolidWorks op een cloud werkplek: rekenkracht in een handomdraai!

Door SolidWorks in een cloud werkplek te benaderen, kun je makkelijker samenwerken en zijn je bestanden beter beveiligd. Daarbij zijn er nog meer voordelen te behalen op het gebied van kostenbesparing en productiviteit. Denk bijvoorbeeld aan de enorme (schaalbare) rekencapaciteit die dit zware ontwerpprogramma vereist en die in het vervolg uit de cloud werkplek te halen is.

SolidWorks op een cloud werkplek: rekenkracht genoeg! |LOSNING ICT

Wat is SolidWorks?

SolidWorks wordt sinds 1995 gebruikt voor het modelleren van 3D-tekeningen en mechanische 3D-tekeningen. SolidWorks is een CAD-pakket voor Windows. CAD staat voor computer-aided design en dat is het ontwerpen van onder meer constructies en apparaten met behulp van computerprogramma’s. Technisch en bouwkundig tekenaars en industrieel ontwerpers gebruiken deze software en ontwerpen daarmee bijvoorbeeld verpakkingsmachines, elektrische auto’s of zelfs technisch speelgoed.

Een zwaar programma

SolidWorks is dus een technisch tekenprogramma dat zware eisen stelt aan onder meer hardware. Bedrijven maken hiervoor gebruik van speciale grafische hardware en krachtige processoren om de software soepel te kunnen laten draaien. Daarbij moeten die lokale werkplekken beschikken over een flinke overcapaciteit om piekbelasting op te kunnen vangen. Een kostbare aangelegenheid, zeker wanneer je bedenkt dat iedere nieuwe medewerker die deze applicatie nodig heeft voor de uitvoering van zijn werk, bovenstaande nodig heeft.

De voordelen van onze cloud oplossing

Het kan nu dus veel makkelijker! Dankzij onze cloud oplossing is het mogelijk om SolidWorks op lokale servers, in de cloud of op een mixvorm (hybride) te laten draaien. Daarmee kunnen medewerkers met iedere device werken alsof de zwaarste applicaties gewoon op hun desktop staan. Hierdoor zijn investeringen in speciale grafische hardware en krachtige processoren niet meer nodig. Immers wordt de rekenkracht nu uit de cloud omgeving gehaald. Dit levert jaarlijks meteen al een aanzienlijke kostenbesparing op. Daarbij zijn er nóg meer voordelen die het benoemen waard zijn:

  • Bespaar op licenties want deze draaien niet meer lokaal per werkplek, maar centraal vanuit de cloud. Ongebruikte licenties zijn dus verleden tijd, je betaalt alleen voor hetgeen je gebruikt.
  • De cloud werkplek is schaalbaar, als je een periode tijdelijk meer werkplekken nodig hebt dan is dit met 1 druk op de knop geregeld.
  • Doordat bestanden in de cloud staan, kunnen medewerkers tegelijkertijd aan hetzelfde document werken. De effectiviteit van overleg neemt toe.
  • Updates en upgrades worden centraal door ons geregeld.
  • Automatische back-up waardoor bestanden altijd veilig en beschikbaar zijn.

Geen zorgen meer over de capaciteit van opslagruimte.

Ervaar het gemak zelf met een demo

Tijdens gesprekken met industrieel ontwerpers en bouwkundig en technisch tekenaars merken we soms nog ongeloof. De vraag die het meest gesteld wordt: “Is het echt mogelijk om de zware grafische applicatie SolidWorks vanuit de cloud te laten werken?” Naast cases van tevreden klanten die inmiddels zijn over gegaan naar een cloud oplossing, kunnen wij de beste overtuiging bieden door een testomgeving te bouwen. Hierin wordt dan gelijk ervaren hoe het is om onder andere SolidWorks vanuit de cloud te laten draaien.

Geïnteresseerd in een demo omgeving? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!
Je kunt ook rechtstreeks bellen naar onze accountmanager Rob Blom via 088-567 6464.
We laten je graag zien dat onze oplossing jouw werk makkelijker maakt!

Gerelateerde berichten
De 8 meest voorkomende frustraties van ICT behee

De 8 meest voorkomende frustraties van ICT beheer

Iedere dag probleemloos opstarten, laptops die altijd werken, bestanden en applicaties die moeiteloos toegankelijk zijn, ook thuis of op locatie. Het zou de...

Lees meer
6 tips: Hoe kies je de juiste ICT partner

6 tips: Hoe kies je de juiste ICT partner

Er kunnen verschillende redenen zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe ICT Partner. Je bedrijf groeit en er komen nieuwe en andere behoeftes op ICT gebied op...

Lees meer
ISO 27001 certificaat voor LOSNING ICT

Hij is binnen! Het ISO 27001 certificaat

We zijn opgetogen over het feit dat we officieel ISO 27001 gecertificeerd zijn! Nu zijn we natuurlijk al veel langer 24/7 bezig met informatiebeveiliging, maar...

Lees meer